Читати також:

Властивості блоку

Січень 20, 2020

Газобетон - це будівельний стіновий матеріал з унікальними характеристиками. Його пористість досягає до 85%, тому газобетон поєднує в собі властивості дерева і каменю.


Теплозахисні властивості, газобетонні блоки H+H

Газобетон H+H характеризується найбільш низьку теплопровідність серед стінових матеріалів. Газобетон марки D400, D500 та D600 є конструкційним теплоізоляційним матеріалом, і теплопровідність його настільки низька, що стіни можуть впевнено забезпечити тепловий захист приміщення в холодну пору року. Будинок з газобетону не піддається перегріву і в літній період.
Ми не можемо змінити погоду на вулиці, але ми можемо вплинути на клімат всередині приміщення.

Теплопровідність газобетону Н+Н:

Коефіцієнт теплопровідності газобетону - один з найбільш важливих показників, який беруть до уваги при проектуванні і будівництві будівель з газобетону.

Газобетон Н+Н відносять до конструктивно-ізоляційних матеріалів. Стіни з нього відповідають вимогам термічної захисту та дозволяють будівництво одношарової конструкції.

Коефіцієнт теплопровідності зростає пропорційно збільшенню вологості, а також об'ємної щільності. Для розрахунків часто використовують коефіцієнт теплопровідності в сухому стані. Але стіни ніколи не знаходяться в сухому стані, так само і при виробництві газобетон має відпускну вологість до 30%.

Тому, важливою властивістю є коефіцієнт теплопровідності в умовах експлуатації А і Б, які мають на увазі відповідно 4% і 6% вологості.



Плотность D400 D500 D600
Теплопровідність газобетону в сухому стані 0,1 0,11 0,13
Теплопровідність газобетону при вологості 4% Ватт/(мК) 0,11 0,12 0,14
Теплопровідність газобетону при вологості 6% Ватт/(мК) 0,12 0,13 0,15

Паропроникність, газобетонні блоки H+H

Будинки з газобетонних блоків H+H характеризуються оптимальними умовами. У них немає ні надмірної сухості, ні надмірної вологості.Такий мікроклімат всередині приміщення є результатом паропроникності газобетону.

Вологостійкість газобетонні блоки H+H

Газобетон характеризується переважно закритою пористістю. Вологість газобетону не перевищує 6-8%. При розрахунку коефіцієнта теплопровідності в умовах експлуатації необхідно ми рекомендуємо використовувати нормативні документи. На сьогоднішній день, чинним є СНиП II - 3 - 79. при розрахунковій температурі 00С.

Вогнестійкість газобетонні блоки H+H

Газобетон H+H - це негорючий матеріал з високим класом вогнестійкості, який захищає від поширення вогню. Відповідно до європейських стандартів газобетон H+H відноситься до класу «Євро клас А1». Згідно ДБН В. 1.1-7-2002 «Пожежна безпека об'єктів будівництва», будинку з несучими та огороджувальними конструкціями з газобетону характеризуються найбільш високими I і II ступенями вогнестійкості.

Газобетон Н+Н - мінеральний будівельний матеріал, який не горить і захищає будівлю від поширення вогню.

Клас вогнестійкості стіни при певному коефіцієнті навантаження визначається як співвідношення розрахункового коефіцієнта навантаження до розрахункової несучої здатності стіни.

Згідно з п.5.2 ДСТУ Б В.2.7-19-95 (ГОСТ 30244-94) газобетон Н+Н щільності 500 кг/м3 і 600 кг/м3 відносять до негорючих матеріалів (згідно пожежно-технічної класифікації п.2.2 ДБН В. 1.1 - 7 2002 - негорючий матеріал (НГ))

Більш того, газобетонні блоки Н+Н пройшли випробування на граничну вогнестійкість стіни. Визначення вогнестійкості вироблялося відповідно до ДСТУ Б В.1.1-4-98 «Будівельні конструкції. Методи випробування на вогнестійкість. Загальні вимоги»та ДСТУ Б В.1.1-15: 2007«Захист від пожежі. Перегородки. Метод випробування на вогнестійкість»(EN 1364-1: 1999, NEQ)

Внутрішні тривалі елементи, що несуть - R, E, I
Детільні елементи E, I
Зовнішні стіни, несучі - R, EI
Зовнішні стіни, не несучі - EI

Товщина стін Рівень навантаження
0 0,2 0,6 1
120 F2
EI120
- - -
180 F4
EI240
F4
REI240
F4
REI240
F4
REI120
240 F4
EI240
F4
REI240
F4
REI240
F4
REI240
300 F4
EI240
F4
REI240
F4
REI240
F4
REI240
360 F4
EI240
F4
REI240
F4
REI240
F4
REI240

Звукоізоляційні властивості газобетонні блоки H+H

Звукоізоляційні властивості газобетону - це здатність до поглинання звуків. Звукоізоляційна здатність залежить від товщини стіни, марки і середньої щільності газобетону і частково від технології кладки стін. Кожна будівля, не залежно від матеріалу, з якого він виконаний, має забезпечувати жителям хороше самопочуття і необхідні акустичні умови для роботи і життя.

Згідно СНиП II-12-77 «Захист від шуму» нормативні індекси ізоляції шуму захисної конструкції складають:

Найменування та розміщення
огороджувальної конструкції
Індекс ізоляції
шуму, дБ.
Стіни і перегородки між квартирами, між кімнатами в квартирі сходовими клітками, холами, коридорами, вестибюлями 50
Стіни між приміщенням квартири і магазинами 55
Стіни між приміщеннями квартири і ресторанами, спортивними залами, кафе і іншими підсобними приміщеннями 60
Перегородки без дверей між кімнатами, між кухнею та кімнатою квартирі 41
перегородка між кімнатами і санітарними вузлами однієї кімнати 45

Коефіцієнти звукоізоляції газобетону Н + Н складають:

Марка
газобетону
Коефіцієнт звукоізоляції(дБ)
при товщині стіни (мм)
120 180 240 300 360
D500 36 41 44 46 48
D600 38 43 46 48 50

Довговічність газобетонних блоків H+H

Термін експлуатації цього матеріалу випробуваний на практикці в реальному житті, а не в умовах лабораторії. На сьогоднішній день, в Скандинавських країнах існує безліч будинків, побудованих з газобетону, в яких побудовані близько 75 років тому назад. І ці будови ще не виявляють жодних ознак руйнування. Таким чином, довговічність готової стіни при правильному монтажі не менше 100 років.

Стійкість до бактерій, цвілі, грибків газобетонних блоків

Дослідження газобетону H+H на сприйнятливість до цвілі і бактерій, проведені при стимуляції умов несприятливого, вологого тропічного клімату, тобто при температурі від +25 до +30, а також при відносній вологості повітря від 95 до 98% показали, що навіть в таких умовах газобетон проявляє повну стійкість.

Економічні показники газобетонні блоки Н+Н

Газобетон - це ще і швидкість будівництва. Так як стінові блоки з газобетону більші ніж цегла, це значно знижує трудомісткість кладки. За рахунок низької маси виробів знижуються витрати на їх перевезення на будівельні об'єкти, подачу на робочі місця і укладку в конструкції будівель.

Блоки укладають в стіну за один прийом, при укладанні цегли рівного об'єму потрібно виконати 17-20 операцій, при цьому маса цегляної кладки значно більше, що вимагає від робочого значно більших фізичних витрат. Крім того, при обробці, газобетон не вимагає додаткових робіт, пов'язаних з вирівнюванням стіни.

Теплозахисні властивості газобетону H+H також визначають його економічність в період експлуатації будівель. Найбільший ефект від застосування виробів з ніздрюватого бетону досягається за тривалий період експлуатації будівель за рахунок зниження на 20-30% витрат на опалення. При мінімальному терміні експлуатації будівлі 50 років і постійному зростанні цін на енергоносії щорічний ефект буде зростати.

Економічні показники газобетонних блоків

Газобетон H+H - це ще і швидкість будівництва. Так як стінові блоки з газобетону більші ніж цегла, це значно знижує трудомісткість кладки. За рахунок низької маси виробів знижуються витрати на їх перевезення на будівельні об'єкти, подачу на робочі місця і укладку в конструкції будівель.

Блоки укладають в стіну за один прийом, при укладанні цегли рівного об'єму потрібно виконати 17-20 операцій, при цьому маса цегляної кладки значно більше, що вимагає від робочого значно більших фізичних витрат. Крім того, при обробці, газобетон не вимагає додаткових робіт, пов'язаних з вирівнюванням стіни.

Теплозахисні властивості газобетону H+H також визначають його економічність в період експлуатації будівель. Найбільший ефект від застосування виробів з пористого бетону досягається за тривалий період експлуатації будівель за рахунок зниження на 20-30% витрат на опалення. При мінімальному терміні експлуатації будівлі 50 років і постійному зростанні цін на енергоносії щорічний ефект буде зростати.

Газобетонні блоки H+H поставляється на Україну залізничним або автомобільним транспортом. Блоки H+H надійно захищені поліетиленовою плівкою від негативного впливу навколишнього середовища і упаковані на палети.

Попередня стаття Наступна стаття